Hoşgörü ne demektir

Hoşgörü ne demektir
Hoşgörü ne demektir, bir arada yaşarken hoşgörülü olmak ne gibi kolaylıklar sağlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hoşgörü, affetme, kolaylaştırma, ayıp ve kusurları örtme başkalarının düşünce ve davranışlarına anlayış gösterme anlamına gelir. Hoşgörülü olmak toplumun daha huzurlu ve mutlu olmasını sağlar. Birlik ve beraberlik duyguları artar.

Hoşgörü tüm insanlarda bulunması gereken bir özelliktir. Örneğin Müslümanlar için Kuran - ı kerimde de bulunan hoşgörü diğer din mensupları için de kendi kitaplarında yer almaktadır. Bu nedenle herkes hoşgörülü olmak durumundadır diyebiliriz.

Bunun dışından insanların birbirleriyle bir arada barış ve huzur içerisinde yaşamaları için birbirlerine hoşgörülü davranmaları gerekmektedir. Bu hoşgörü olmazsa eğer insanlar arasında kavgalar huzursuzluklar olur ve toplum içinde yaşamak zor duruma gelir. Bu halde de hoşgörü herkes için olmazsa olmaz bir durumdur.

Hoşgörü, insan hayatındaki en olumlu kavramlardan birisidir. “Hoşgörü” kelimesini “kendine aykırı gelse de her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiğince hoş görme durumu” olarak tanımlayabiliriz. Bununla birlikte herkes “hoşgörü” kelimesinin tanımını kendince yapabilir. Bu nedenle her insan kendisine sık sık; “Hoşgörü ne demektir? Bir arada yaşarken hoşgörülü olmak ne gibi kolaylıklar sağlar? Sorularını sormalı ve bu soruların cevaplarını aramalıdır. Bu düşüncelerle hayatı devam ettirmek hem insanın kendisine, hem de yakın çevresine çok olumlu şekilde yansıyacaktır.

Bir arada yaşarken hoşgörülü olmak ne gibi kolaylıklar sağlar

Hoşgörülü olmak başta kişinin kendisi için yaptığı bir iyiliktir. Hoşgörülü bakış açısı geliştirmek, kişinin kendisine verdiği hediyedir. Çünkü hoşgörülü olmayı yaşam boyu kendisine ilke edinen kişi, olabildiğince stressiz bir hayat yaşayacaktır. Mutluluğa diğer insanlardan çok daha kolay ulaşacaktır. Ayrıca diğer insanlarla bir arada yaşarken hoşgörülü olmak ne gibi kolaylıklar sağlar, onlara da göz atalım…

Hoşgörülü insan etrafındaki yanlışları olabildiğince görmezden gelir. Bu durum kişinin sevenlerinin artmasını sağlar. Atalarımızın da söylediği gibi; “kusursuz dost arayan dostsuz kalır.” Bu nedenle arkadaşlarının ve dostlarının kusurlarını görmezden gelen, onları hoşgörü ile karşılayan kişinin arkadaşı ve dostu çok olur.

Olaylara karşı hoşgörülü bakış açısı ile yaklaşan kişi etrafına olumlu enerji yayar. Bu enerjinin karşılığında da aldığı tepkiler olumlu olacaktır. Güleç bir insana ne kadar kızgın olabilirsiniz ki? İsterseniz deneyin…

Daha önce başkalarının hatalarına hoşgörü ile yaklaşan kişi, bir anlamda kendisine de hata yapma şansı yaratmış olur. Çünkü bugün siz başkalarının hatasını görmezden gelirseniz, yarın başkalarının da size hoşgörülü yaklaşma olasılığı artar. Mesela siz bugün kardeşinizin bir hatasını görmezden gelirseniz, kardeşiniz de ileride sizin bir hatanızı görmezden gelebilir.

İkili ilişkilerde hoşgörü her zaman kişiye avantaj sağlar. Hoşgörülü kişi girdiği her ortamda saygı görür. Kişiye anne babası tarafından her zaman değer verilir. Öğretmenleri tarafından sevilen kişinin ileride iş ve evlilik hayatı da daha düzenli olacaktır.

185
183
402
157
158
66
313
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.