Hizmet içi nasıl yazılır

Hizmet içi nasıl yazılır
Hizmet içi birleşik mi ayrı mı yazılır doğru yazılışı hangisidir, hizmet içi ne demek bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hizmet içi eğitim; çalışanlara mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeleri için çalıştıkları süre içinde verilen eğitim, işbaşında eğitim.

Hizmet içi eğitim; özel ve tüzel kişilere ait iş yerlerinde, belirli bir maaş veya ücret karşılığında işe alınmış ve çalışmakta olan bireylere görevleri ile ilgili gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak üzere yapılan eğitimdir.

Hizmet içi eğitim nasıl yazılır

Bu kelimenin “hizmet içi eğitim mi, hizmetiçi eğitim mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı hizmet içi eğitim şeklinde olmalıdır.

✘ hizmetiçi eğitim (yanlış kullanım)
✔ hizmet içi eğitim (doğru kullanım)

Hizmet içi eğitim cümle içinde kullanımı:

  • Öğretmenimiz hizmet içi eğitimi en güzel yönüyle yapıyor.
  • Genel olarak hizmet içi eğitim programlarına, kurs veya seminer denilmektedir.
  • Hizmet içi eğitim programları hazırlanırken personelin eğitim ihtiyacı, öğrenim durumları, özgeçmişleri dikkate alınır.
  • Hizmet içi eğitim programı, personelin temel bilgi ve beceri seviyesine uygun değilse başarı sağlanamaz.

3
1
4
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.