Hırsızlık bir ekmekten, kahpelik bir öpmekten atasözünün anlamı nedir

Hırsızlık bir ekmekten, kahpelik bir öpmekten atasözünün anlamı nedir
Hırsızlık bir ekmekten, kahpelik bir öpmekten anlamı nedir, hırsızlık bir ekmekten, kahpelik bir öpmekten ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Hırsızlık bir ekmekten, kahpelik bir öpmekten, Hırsızlık bir ekmekten, kahpelik bir öpmekten atasözünün anlamı, Hırsızlık bir ekmekten, kahpelik bir öpmekten anlamı şu şekilde :

Hırsızlığın büyüğü küçüğü olmaz. Kişi bir ekmek de çalsa hırsız olur, yavaş yavaş da hırsızlığı meslek edinir. Kahpelik de benzer şekilde oluşur. Bugün bir öpücük verip de bunu önemsemeyen kız ya da kadın, yarın sokaklara düşer. Dolayısıyla bir öpücük bir namus kirletmeye ve kahpeliğe kapı aralamaya yeter.

İnsan, hoş karşılanmayan alışkanlıklara küçük gördüğü şeylerle başlar. Hırsızın büyüğü küçüğü olmaz; bir ekmek çalanda hırsızdır. Nitekim kadının namusunu satmış sayılması için bir öpücük vermiş olması yeter.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.