Hicr suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Hicr suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Hicr suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Hicr suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Hicr suresi kaç sayfadan oluşur, Hicr suresi toplam kaç sayfa, Arapça 261 nasıl yazılır detaylar haberimizde...

Hicr suresi 261. sayfadan başlar ve 266. sayfada biter.  Hicr suresi Kur'an-ı Kerim'in 15. suresidir. Mekke döneminde inmiştir ve 99 âyettir.  Sûre, adını 80. âyette geçen “Hicr” kelimesinden almıştır. Hicr, Medine’nin kuzeyinde vaktiyle Semûd kavminin yaşadığı bir yerin adıdır. Sûre de başlıca Allah’ın birliği, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve hesap konuları; peygamberlerin, çeşitli zamanlarda azgınlara ve inkârcılara karşı verdikleri mücadeleler çerçevesinde ele alınmaktadır. Bu sûre de ayrıca ilâhî kitapların kendisiyle kemale erdiği Kur’an’ın, her türlü tahriften korunacağı hükmü de yer almaktadır.

Hicr suresinin konusu

Sûrenin ilk konusu Kur’an, vahiy ve peygamberliktir. Daha sonra insanın beden ve ruh varlığının yaratılış süreci ile İblîs’in Allah’tan gelen secde buyruğuna uymaması anlatılır. İyilerin uhrevî mükâfatları, Allah’ın rahmetinin genişliği; Hz. İbrâhim ve Lût ile Eyke halkı ve Hicr halkıyla ilgili kısa bilgiler, Hz. Peygamber’e ve müminlere verilen müjdeler, inkârcılara yapılan uyarılar sûrenin belli başlı konularıdır.

Arapça 261 nasıl yazılır : ٢٦١

Hicr suresinin fazilet ve sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim bu sureyi (Hicr Suresini) okursa, Muhacir ve Ensarla alay edenlerin sayısınca on sevap verilir.”

Hicr Suresinin Sırları Hakkında Rivayetler

  • Ticaretin Kazançlı olması için 3 defa okunur.
  • Her kim bu sureyi yazıp muska şeklinde yaptıktan sonra üzerinde taşımaya devam ederse, hayır ve bereketi artar.
  • Her kim Hicr Suresinin 9. ayetini yazar ve 40 defa okuduktan sonra üzerinde taşırsa, Allah’ın koruması altına girer. Allah’u Teala onu her türlü kaza ve belalardan korur.
  • Her kim makam ve mevki sahipleri tarafından kabul görmek ve herkes tarafından sevilip sayılmak için Hicr suresinin 16. ayetini bir kağıda yazıp asmalı veya üzerinde taşımalıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Eğitim Sistem

50
93
0
1
0
1
93
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.