Hiçbir gemi bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez

Hiçbir gemi bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez
Hiçbir gemi bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez sözüyle ilgili duyguve düşüncelerinizi katılımlı konuşma yöntemini kullanarak anlatınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Konuşmanız sırasında aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.
• Konuşmanıza ara vererek dinleyicilerin konuyla ilgili düşüncelerini alınız.
• Dinleyicilerin konuyla ilgili size yöneltecekleri soruları cevaplayınız.
• Konuşmanıza dinleyicileri dâhil ediniz.

Bu söz üzerine biraz düşündüğümüzde aklımıza şu tartışma geliyor; İnsanlar daha çok gezdikleri de mi daha çok bilgi elde ederler? Daha çok okuduklarında mı daha çok bilgiyi elde ederler.

İnsan doğası gereği gelişime ve okumaya açık bir varlıktır. Zihnimizden sürekli olarak bu kadar çok düşünce geçerken bu düşüncelerin belli bir kaynaktan faydalanması ve doğru istikamette ilerleyebilmesi için okumalar yapmamız gerekir.

Kitaplar, insanlar için harika birer arkadaştır. Ne zaman istersek yanımızda olan bu arkadaşlar, bizim için harika dostlardır. Üstelik bu dostlar gelişimimize de büyük katkıyı sağlar. Bize farklı dünyalar açar, hayal dünyamızı geliştirir. Hem genel kültürümüzün gelişmesini sağlar, hem de düşünce dünyamızı genişletir. Kitap okumaya başladığımızda kendimizi aniden farklı diyarlarda bulabiliriz. Öyle ki; hiçbir gemiz bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez.

Kitapların bizleri uzak diyarlara götürmesi çok hızlı olur. Bir kitabı okumaya başladığımızda hemen farklı bir dünyaya adım atmış oluruz. Bu yeni dünya, ışık hızından da daha çabuk gittiğimiz yer, bizi gündelik yaşamın bütün sıkıntılarından çekip çıkarıverir bir anda. Okuduğumuz kitabın büyülü dünyası sarar bir anda etrafımızı. Bir bakmışız ki; o kitabın içerisinde sürükleniyoruz oradan oraya…

Yeni düşünceler, yeni hayaller, belki hayatımız boyunca gidemeyeceğimiz yerler… Hemen hepsi serili verir ayaklarımızın altına; kitap okumaya başladığımızda. Kitaplar adeta uçaklardan daha hızlı seyahat araçlarıdır. Üstelik çok daha güvenlidirler de. Hem de zahmetsiz ve de ücretsiz… Kitaplar dünyanın bir ucundan diğer ucuna bizleri götürebilen en rahat ulaşım aracıdır.

Düşündükçe anlıyoruz kitapların değerini. Oysa en iyi arkadaşlarımız olan kitapların kıymetini her zaman bilmeli ve onları elimizden düşürmemeliyiz. Hayal dünyamızı geliştiren ve bizi yeni dünyalarla tanıştıran kitaplar, hayatımızda tanışabileceğimiz en sadık ve en faydalı arkadaşlarımızdır.

314
261
853
35
35
34
52
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.