Hangi illerde okullar açılacak

Hangi illerde okullar açılacak
Okullar illerin risk haritasındaki “renklerine” göre açılıyor. Her ilde okulun nasıl açılacağını bu harita belirleyecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından paylaşılan Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre hangi ilde hangi kademinin eğitime başlayacağı belirlenecek. İstanbul ve İzmir yüksek riskli (turuncu), Ankara orta riskli (sarı) kategoride yer aldı.

Bakan Koca paylaşımında şöyle dedi: İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz.

HER RENKTE HANGİ OKULLAR AÇIK OLACAK

Türkiye genelinde tüm okul öncesi, ilkokul, 8 ve 12'nci sınıflar yüz yüze eğitimde olacak.

Düşük ve orta riskli illerde (mavi /sarı), Okul öncesi, ilkokul, 8 ve 12'lerin yanı sıra ortaokul ve liselerin tüm kademeleri.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde (turuncu ve kırmızı), Okul öncesi, ilkokul, 8 ve 12'ler. Bu illerde yalnızca yüz yüze sınavlar yapılacak.

Mavi: Düşük risk
Sarı: Orta risk
Turuncu: Yüksek riskli
Kırmızı: Çok yüksek riskli

Düşük Riskli İller (Mavi), Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır...

Orta Riskli İller (Sarı), Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars...

Yüksek Riskli İller (Turuncu), İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

Çok Yüksek Riskli İller (Kırmızı), Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

Alınan kararlar şöyle:

  • Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.
  • Akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sürecek.
  • İlkokullardaki 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır.
  • Orta ve düşük riskli bölgelerde orta ilkokul liselerdeki eğitim başlayacaktır.
  • Restoran, lokanta ve kafetarya gibi yerler çok yüksek iller dışında sabah 7 akşam 19 saatleri arasında %50 kapasite ile sürdüreceklerdir.
  • Halı saha ve havuz düşük riskli illerde gibi yerler sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir.
  • Sokağa çıkma saatler 65 yaş üstü 21 yaş için orta ve düşükte kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek yerlerde çıkma süreleri arttırılacaktır.
  • Sivil toplum kuruluşları, kooparatifler vb kuruluşlar düşük, orta, yüksek illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılacaktır.

Not: Harita https://covid19.saglik.gov.tr/ adresinden alınmıştır.

34
32
28
32
32
27
46
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.