Hacca gidişler iptal mi

Hacca gidişler iptal mi
Koronavirüs dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Suudi Arabistan, koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığını duyurmuş geçtiğimiz günlerde ise Kabe kısa bir süreliğine tavafa kapatılmıştı.

Suudi Arabistan uçuşları durdurdu

Suudi Arabistan resmi haber ajansı (SPA) İçişleri Bakanlığından yetkili kaynağın yaptığı açıklamaya göre, hükümet, vatandaşların ve ülkede yaşayan yabancıların Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, Suriye, Güney Kore, Mısır, İtalya ve Irak'a gidişlerini geçici olarak durdurdu. 

2020 Hac ziyaretleri iptal mi

Suudi Arabistan yönetimi tarafından 2020 hacca ilişkin iptal edilip edilmediğine yönelik bir açıklama yapılmadı. İlk hac kafilesinin 22 Haziran 2020'de son hac kafilesinin ise 25 Temmuz 2020'de yola çıkması beleniyor. Kutsal topraklardan dönüşler ise 6 Ağustos-2 Eylül 2020'de gerçekleşecek. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.