Güvenme varlığa, düşersin darlığa atasözünün anlamı nedir

Güvenme varlığa, düşersin darlığa atasözünün anlamı nedir
Güvenme varlığa, düşersin darlığa anlamı nedir, güvenme varlığa, düşersin darlığa ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Güvenme varlığa, düşersin darlığa, Güvenme varlığa, düşersin darlığa atasözünün anlamı, Güvenme varlığa, düşersin darlığa anlamı şu şekilde :

Varlık gelip geçicidir. Kimde ne zaman, ne kadar duracağı belli olmaz. Bu bakımdan insan varlığına, zenginliğine güven duyarak öyle olur olmaz işlere kalkışmamalı; har vurup harman savurmamalı, tutumlu davranmalıdır. Gelecekte işlerinin kötüye gitmeyeceğini, yoksul düşmeyeceğini, darda kalmayacağını kim söyleyebilir?

Bu atasözünün anlamı; İnsan varlık durumuna bağlı kalıp, kendine güvenip har vurup harman savurmamalı ve tutumlu olunması gerektiği şeklinde açıklanmaktadır. Bu duruma dikkat edilmezse darlığa düşmek gibi sıkıntılara yol açabilir.

Güvenme varlığa düşersin darlığa atasözünün cümle içinde kullanımı nasıldır

Bu atasözünün cümle içinde kullanımı; ' Çok para harcayan arkadaşıma güvenme varlığa düşersin darlığa şeklinde serzenişte bulundum. ' şeklinde olabilir.

Etiketler :
31
31
31
131
31
31
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.