Günümüzde İslam sanatı adına ortaya konulan eserlerin istenilen seviyeye gelememesinin nedenleri

Günümüzde İslam sanatı adına ortaya konulan eserlerin istenilen seviyeye gelememesinin nedenleri
Günümüzde İslam sanatı adına ortaya konulan eserlerin istenilen seviyeye gelememesinin nedenleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam’da bilim ve sanat alanında çalışmalar ve araştırmalar yapılmıştır. İslam’ın erken dönemlerinde sanat alanında ilgi oluşmamasının nedenleri bulunmaktadır. Bilim, teknik ve sanat alanında gelişmeler İslam’ın yayılmasından ve güç kazanmasından sonra olmuştur.

Günümüzde İslam sanatı adına ortaya konulan eserlerin istenilen seviyeye gelememesi, Müslümanların sürekli hayat mücadelesi vermesi, temel ihtiyaçların dışında estetik kaygılara yer verilmemesi, dünyanın gelip geçici olduğuna inanılması, Müslümanların sürekli savaşmak zorunda olması, düşmanların sürekli artması gibi nedenler sayılabilir. İslam sanatı, günümüzde mimari, teknik olarak istenilen seviyede bulunmaktadır. Diğer dallarda gelişmeler çok yavaştır.

66
28
10
2
10
10
29
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.