Günümüzde insanın yapacağı işleri yapmaya başlayan gelişmiş makinelerin genel adı

Günümüzde insanın yapacağı işleri yapmaya başlayan gelişmiş makinelerin genel adı
Bulmacada günümüzde insanın yapacağı işleri yapmaya başlayan gelişmiş makinelerin genel adı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çengel ve kare bulmacada sorulan günümüzde insanın yapacağı işleri yapmaya başlayan gelişmiş makinelerin genel adı sorusunun yanıtı 5 harflidir cevaba ROBOT yazabilirsiniz.

Robot, otonom veya önceden programlanmış görevleri yerine getirebilen elektro-mekanik bir cihazdır. Güncel tanımı ile robotlar, elektronik ve mekanik birimlerden oluşan, algılama yeteneğine sahip olan ve programlanabilen cihazlardır.

Robot nedir

Robot kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Robot, Fransızca dilinden Türkçe'mize geçmiştir. TDK'ye göre robot kelimesi anlamı şu şekildedir:

Fransızca robot

  • isim Belirli bir işi yerine getirmek için manyetizma ile kendisine çeşitli işler yaptırılabilen otomatik araç.
  • isim, mecaz Başkasının buyruğu ile iş yapan, kendi akıl ve iradesini kullanmayan kimse.

121
19
3
2
3
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.