Güneş balçıkla sıvanmaz atasözünün anlamı nedir

Güneş balçıkla sıvanmaz atasözünün anlamı nedir
Güneş balçıkla sıvanmaz, herkesin bildiği bir gerçek inkar edilemez, yalan yanlış sözlerle değiştirilemez, örtbas edilemez.

Apaçık ortaya dökülen, etraftaki herkesin bildiği bir gerçeği yalanlamak, saklamaya çalışmak oldukça gereksizdir. Kimse böyle bir yanlışa düşmemeli. Çünkü bilinen şeyi saklamanın hiçbir faydası yoktur. Ne kadar saklamaya çalışılsa da gerçek ortadadır.

Bir konu hakkında saklanan gerçekleri gizlemeye kalkmak, gereksiz bir çaba sarf etmektir. Böyle bir şey kısa süreli saklansa da er geç doğru herkes tarafından öğrenilir. Zamanla gerçekler ortaya çıkar. Hem insanlar yaptığı yanlıştan utanır hem de geçekleri sakladıkları için bir kez daha küçük düşer. Bu duruma düşmemek içim ortada olan gerçekleri gizlemenin anlamı yoktur. Gerçek insan gerçeklerden kaçmayan, onları her yerde açıklamaktan korkmayan kişidir. Çünkü gerçek, adeta bir ışık gibidir. Işıksız hayat sürülemez. Bu nedenle insanlarında gerçeklerden uzak yaşaması imkansızdır. Gerçeklerin acı olduğu doğrudur. Ama bu acı bir gerçekte olsa gizlenmemeli. Gerçekler usulünce zamanında söylenirlerse, açacakları yaralar da daha kısa bir sürede tedavi edilebilir

Güneş balçıkla sıvanmaz atasözünün anlamı (TDK) nedir

 Hemen hemen herkesin bildiği ve açıkça ortaya çıkmış bir durumu saklamaya çalışmak boşadır. Yalan ve dolanla herhangi bir durumu kolay kolay saklayamazsın. Eğer o durum ortaya çıkmış ise artık hiçbir insanın saklamaya gücü yetmez.

Güneş balçıkla sıvanmaz atasözünün cümle içinde kullanımı

Güneş balçıkla sıvanmaz atasözü gündelik yaşamda da çok fazla kullanılmaktadır. Hem tek başına hem de cümle içerisinde değerlendirmek mümkün.

‘’Bu bilgi ortaya çıktıktan sonra çok fazla uğraşma; sonuçta güneş balçıkla sıvanmaz.’’

Etiketler :
3
1
1
3
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.