Genotipi BbCcdd olan bir canlı kaç çeşit gamet meydana getirir

Genotipi BbCcdd olan bir canlı kaç çeşit gamet meydana getirir
Genotipi BbCcdd olan bir canlı kaç çeşit gamet meydana getirir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gamet çeşidi sayıdı heterozigot bireylere dayalıdır. -2ⁿ formülü kullanılır. -Heterozigot bireyler n sayısına yazılır. -BbCcdd–> Bu bireyde ise 2 adet heterozigot bulunmaktadır. -Dolayısıyla 2²= 4 adet gamet oluşur.

Genotip ve fenotip allel genleri çaprazlamalar sonucunda ihtimallerin oluşmasıyla meydana gelmektedir. Homozigot ve heterozzigot allel genler karaktere yansıyan özelliklerin oluşmasında etkilidir. Genetik yapının korunması, gen sorunlarının yaşanmaması ve genetik hastalıkların engellenmesi çaprazlamalardaki kontrollere bağlıdır.

Genotipi BbCcdd olan bir canlı heterozigot olarak iki üzeri n kadar gamet meydana getirir. Bu nedenle bu bireyde de iki adet heterozigot olduğundan iki üzeri iki, dört gamet meydana getirmesi gerekmektedir. Üreme, büyüme, gelişme ve onarım faaliyetlerinde genetik olarak yapılan çalışmalar oldukça önemlidir. Genetik sorunların aşılmasında gen araştırmalarının desteklenmesi gerekmektedir. Böylece sağlık sorunları da aşılır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.