Gençliğin Ata’ya Cevabı

Gençliğin Ata’ya Cevabı
Atatürk’ün gençlerde görmek istediği özellikleri ve gençlere verdiği görevleridikkate alarak Gençliğin Ata’ya Cevabı başlıklı bir yazı örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Geleceğin Kapısını Bizlere Açan Ey Atam!

Biz gençler için en büyük vazife cumhuriyeti ilelebet sürdürmektir. Senin izinden ilerler, senin izinden yarınlarımızı koruruz. Biz bugünün gençleri, çocukları yarının ise büyükleriyiz. Biz senin izinden ilerleyerek yarınlarımızı geleceğin çocuklarına armağan edeceğiz. Bu sayede Türkiye Cumhuriyeti ilelebet ayakta olacaktır. Bizler sana söz veriyoruz; bu ülkeyi bizlere bıraktığından daha iyi bir şekilde bırakacağız ve geleceğe armağan edeceğiz. Geleceğin gençleri de ellerinden geleni yapacaktır. Ata'm seni saygı ve özlemle anıyoruz.

Ey Atamız!

Senden ilham alarak çıktığımız bu yolda, vatanımız, devletimiz ve milletimiz adına varlık davası güttüğümüzü, senin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağımızı bilmeni isteriz.

Bilim, sanat, teknik alanlarında kendimizi bulmak, keşfimizi yapmak, insanlık tarihini değiştirmek, ülkemizi kalkındırmak, düşmanları kıskandırmak, düşmana korku vermek, dosta güven vermek için elimizden gelen ve ardımıza koymadığımız her şeyi insanlığın yükselmesi, vatanımızın en iyi yerlere gelmesi için kullanacağız ve harcayacağız.

Gençliğimizi dar sokaklarda, küflü odalarda geçirmek istemiyoruz. Gökyüzü bizim, yeryüzü bizim diyerek dünyanın gitmediğimiz ve görmediğimiz yeri kalmayacak, her çiçekten bal alarak yepyeni ve taze bir bal yapıp milletimiz ve devletimiz beslensin diye ömrümüzden fedakarlıklar yapacağız.

Biz Türk gençleri olarak, bütün milletlerin huzur ve refah içinde yaşamasını temin edece barış formüllerini laboratuvarlarımızdan çıkararak, sosyal ve siyasal olarak, kültürel ve ekonomik olarak bir medeniyet temellerini en güçlü şekilde atacağız. Bundan şüphesi olan, pilavdan dönenin kaşığının kırılacak olması gibi çaresiz olacaktır.

Biz varız, fikrimiz var, davamız var, milli meselelerimiz ve çözümlerimiz var. İnsanlığa nefes aldıracak adımlarla yürümeye devam edeceğiz.

2272
748
1264
168
408
237
1164
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.