Gen klonlama nedir

Gen klonlama nedir
Gen klonlama nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Moleküler klonlama, Gen çoğaltımı veya Gen klonlaması, rekombinant DNA moleküllerinin uygun bir konak hücreye sokularak orada çoğaltılması işlemine verilen addır.

Günümüzde mikroskobik canlıların ve özellikle bazı bitkilerin genleri çoğaltılabilmektedir. Bu sayede genetik çalışmalar yapılabilmekte ve deneyler sonucunda gen çalışmalarının ve araştırmalarının da önü açılmaktadır. Gen klonlaması özellikle genetik sorunların çözümünde bir kapı oluşturmaktadır.

Genetik hastalıkların kalıcı olarak nesiller boyu devam etmesi, nesil emniyetini riske atması ve nesillerin tükenmesine neden olması gen klonlamasının elzem olmasını ve bu sayede genetik bozuklukların düzeltilerek iyileştirmelerin yapılmasını gündeme getirmiştir. Bu nedenle gen klonlama alanında sadece bitkilere izin çıkmış ve yasal olarak da bitkiler alanında çalışmalar yapılmaya devam etmektedir. Gen klonlama sayesinde hastalıklar iyileştirilmekte ve nesil emniyeti sağlanmaktadır.

3
1
2
1
1
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.