Gecekondu nasıl yazılır

Gecekondu nasıl yazılır
Gecekondu birleşik mi ayrı mı yazılır doğru yazılışı hangisidir, gecekondu ne demek bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gecekondu; büyük kentlerin ve kasabaların dolaylarında, yapı izni alınmaksızın, çoğunlukla da devlet arsası üzerinde, gizlice ve genellikle bir gecede çatılıveren, bir ya da iki odalı barınak. İvedilikle yapılıvermiş, derme çatma yapı, niteliksiz yapı.

Gecekondu. Bayındırlık ve yapı kurallarına aykırı olarak, gerçek ya da tüzel, kamusal ve özel kişilerin toprakları üzerine, toprak iyesinin istenç ve bilgisi dışında, onamsız olarak yapılan, barınma gereksinmeleri devletçe ve kent yönetimlerince karşılanamayan yoksul ya da dar gelirli ailelerin yaşadığı barınak türü.

Gecekondu nasıl yazılır

Bu kelimenin “gece kondu mu, gecekondu mu” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı gecekondu şeklinde olmalıdır.

✘ gece kondu (yanlış kullanım)
✔ gecekondu (doğru kullanım)

Gecekondu cümle içinde kullanımı:

  • Arkadaşım gecekondu mahallesinde oturuyor.
  • Ailesi ile birlikte bir gecekonduda oturuyordu.
  • Gecekondu gibi bir evde oturuyorlar, durumları pek de iyi sayılmaz.
  • Gecekondu gibi evi var, vicdansız bin lira kira istiyor.

Gecekondu kelimesinin eş ve yakın anlamlısı, anlamdaşı kondu.

11
0
2
1
2
7
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.