Gaza ve cihat nedir

Gaza ve cihat nedir
Gaza ve cihat nedir ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gaza: İslam dinini korumak veya yaymak amacıyla Müslüman olmayanlara karşı yapılan kutsal savaştır. Gaza, İslam dinini korumak veya yaymak amacıyla Müslüman olmayanlara karşı yapılan kutsal savaşa verilen isimdir. Katılanlara gazi denir. Bu savaşta ele geçirilen mallara ganimet denir. 

TDK'ye göre gaza kelimesi anlamı şu şekildedir: İslam dinini korumak veya yaymak amacıyla Müslüman olmayanlara karşı yapılan kutsal savaş

Cihat: Din uğruna yapılan savaştır. Cihat, mücadele, mübadele, yönler, taraflar ve din uğruna yapılan savaşlar demektir. Arapça kökenli bir kelime olan ve dilimize uzun yollar önce yerleşen cihat kelimesi, geçmişte din uğruna yapılan savaşları anlatır. Aynı zamanda tarihte de din için yapılan pek çok savaş için cihat savaşı denir. Bu savaşlar çok eskilerden beri yapıldığı için dilimizde önemli bir yer ediyor.

152
388
163
178
154
706
155
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.