Fiziksel aktiviteler ile yaşam kalitesi arasında bir bağlantı var mıdır

Fiziksel aktiviteler ile yaşam kalitesi arasında bir bağlantı var mıdır
Fiziksel aktiviteler ile yaşam kalitesi arasında bir bağlantı var mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fiziksel aktivite ve yaşam kalitesi arasında doğru orantı vardır. Yani fiziksel aktivite ne kadar artarsa yaşam kalitesi de o kadar artar. Sebebi ise aşağıdaki gibidir:

Fiziksel aktivite arttığı zaman insan zinde kalır. Sağlık problemleri azalır ve doğru beslenmeyle birleştiğinde sağlıklı bir yaşam sağlar. Hasta olma ihtimali azalır. İnsanın hareket kabiliyeti de artar. Tüm bu faktörler insanın yaşam kalitesinin de artmasını sağlar. Birey hastalıklardan uzak bir yaşam sürebilir ve günlük aktiviteler sırasında yorulmadan iş yapabilir.

Fiziksel aktiviteler ile yaşam kalitesi arasında bir bağlantı vardır. Bu bağlantı fiziksel aktiviteler ile hayat tercihleri arasında yaşanmakta ve buna göre değişmektedir. Fiziksel aktiviteler kasıt, spor yapmak, dans etmek ve benzeri uğraşlarla ilgilenmektir.

Düzenli spor yapan bir kişi, hayatında sağlıklı yaşamanın en önemli temel kaynağını oluşturarak hayat kalitesini arttırmaktadır. Hayat kalitesini arttırmak sağlıklı yaşamak, dengeli beslenmek durumlarını iyi değerlendirmekle olur. Düzenli bir spor faaliyeti gerçekleştiren kişinin, sağlıklı yaşaması da hayat kalitesini ortaya koyar. Hayat kalitesi sağlıkla ilgili olarak değerlendirilmelidir. Onun haricindekiler sağlık olmadan olmaz.

12
2
6
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.