Felak Suresi okunuşu ve anlamı

Felak Suresi okunuşu ve anlamı
Felak suresinin okunuşu, anlamı, yazılışı ve faziletleri ile ilgili bilinmesi gereken her şeyi sizler için özenle hazırladığımız bu içerikte bulabilirsiniz. İşte, Felak suresi okunuşu ve anlamı başta olmak üzere bilinmesi gereken her şey…

Felak suresi Kur’an-ı Kerim’in 113. suresidir. 5 ayetten oluşan Felak suresi iniş sırasına göre ise 20. suredir.

Felak suresi çoğu zaman sıkıntılardan ve nazarlardan korunmak için okunmaktadır. Peygamberimiz (s.a.v.) "Felâk ve Nâs sûrelerini okuyup bu iki sûre ile Allaha sığının, zira Allaha hiç bir kul bunlardan daha fazîletli birşey ile sığınamaz" buyurmuşlardır.

Felak suresi Nas suresi ile birlikte (peş peşe) inmiştir. Felak, Nas suresi ile birlikte “muavvizeteyn” ismiyle anılırken, İhlas, Felak ve Nas surelerinin üçü birlikte “muavvizât” ismini almaktadır.

Felak Suresi Yazılışı, Okunuşu ve Anlamı

Okunuşu: Kul, euzü birabbil felâk, min şerri ma halak, ve min şerri gasikin iza vakab, ve min şerrin neffassâti fil ukad, ve min şerri hâsidin iza hased.

Anlamı: De ki: “Yarattığı şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden, haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah aydınlığının Rabbine sığınırım.”

Felak Suresi Arapça Yazılışı

Arapça yazılışı;

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِۙ ﴿١﴾ مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَۙ ﴿٢﴾ وَمِنْ شَرِّ غَاسِقٍ اِذَا وَقَبَۙ ﴿٣﴾ وَمِنْ شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِۙ ﴿٤﴾ وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ اِذَا حَسَدَ ﴿٥

Felak suresi faziletleri nelerdir

Felak suresinin faziletleri herkes tarafından merak edilmektedir. Peki, felak suresinin faziletleri arasında neler bulunmaktadır. Gelin beraber aşağıda inceleyelim.

Ukbe bin Amir radıyallahü anh anlatır: Bir zaman Peygamber efendimizle yolculuk yaparken şiddetli bir fırtınaya tutulduk. Resûlullah, Felâk ve Nâs sûrelerini okuyup, bana buyurdu ki:

“Ey Ukbe, bu iki sûre ile Allah’a sığın; zira Allah’a hiç bir kul bunlardan daha faziletli bir şey ile sığmamaz!”

Hadîs-i şeriflerde buyuruldu ki:

“Kulhüvallahü ehad, Felâk ve Nâs sûrelerini sabah akşam üç defa oku! Bunlar sana kâfidir.”

“Cuma namazından sonra, yedi defa İhlâs ve Mu’av-vizeteyn okuyanı, Allahü Teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan ve kötü işlerden korur.”

“İki sûreyi çokça okuyun! Allahü Teâlâ sizi âhırette onlarla faydalandıracaktır. Mu’avvizeteyn kabri nûrlandı-nr, şeytanı uzaklaştırır. Sevâblan ve dereceleri arttırır. Mizanda ağır gelir ve sâhibini cennete götürür.”

Muhammed Ma’sûm-i Fârûkî buyurdu ki:

“Dertlerden kurtulmak için Mu’avvizeteyni çok okumak da faydalıdır.”

İmâm-ı Rabbânî hazretleri de, “Sıkıntılı zamanlarda dört kul’leri yani Kulyâ, Kulhüvallahü ehad, Felâk ve Nâs sûrelerini çok okumalıdır.” buyurmaktadır.

Felâk sûresini çok okuyan kimseye, Cenâb-ı Hakk, kolay yollardan nzık nasip eder. İnsanların hasedinden, her türlü şer ve kötülüklerden muhafaza eder.

Nâs sûresini devamlı okumayı alışkanlık haline getiren kimse, daima sıhhat ve âfiyette olur. Nazara karşı okunursa, şifâ bulur.

Son nefesini vermekte olan kimse için bu sûre okunursa, rûhu bedenden rahatça ayrılır. Yatağa girerken okuyan kimse, cin ve şeytan şerrinden kurtulur. Vesvesesiz, korkusuz rahat bir uyku uyur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.