Faruk Nafiz ÇAMLIBEL'in sanat şiirin konusu nedir, şiiri şekil özellikleri yönü nden değerlendiriniz

Faruk Nafiz ÇAMLIBEL'in sanat şiirin konusu nedir, şiiri şekil özellikleri yönü nden değerlendiriniz
Faruk Nafiz ÇAMLIBEL'in sanat şiirin konusu nedir, şiiri şekil özellikleri yönü nden değerlendiriniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Aşağıdaki şiiri yönergeler doğrultusunda değerlendiriniz.
SANAT

Başka sanat bilmeyiz karşımızda dururken
Yazılmamış bir destan gibi Anadolu’muz
Arkadaş, biz bu yolda tü rkü ler tuttururken
Sana uğurlar olsun... Ayrılıyor yolumuz.
Faruk Nafiz ÇAMLIBEL
1. Şiirin konusu nedir?
2. Şiiri şekil özellikleri yönü nden değerlendiriniz.

  1. Şiirin konusu, sanatın insan hayatındaki önemine vurgu yapmak ve bu önemin bilincinde olan bir sanatçının duygularını ifade etmektir. Şair, başka sanat olmadan Anadolu'nun yazılmamış bir destan gibi olduğunu belirtirken, kendi sanatıyla yola devam edeceğini ifade ediyor.

  2. Şiirin şekil özellikleri incelendiğinde, dört dizeden oluşan dörtlüklerden meydana geldiği görülür. Dizeler arasında uyak ve ritmik bir akış vardır. Her dörtlükte bir tekrar söz konusudur, bu da şiire ahenk katar. Ayrıca, dörtlüklerin sonunda kafiye kullanılması şiirin akıcılığını artırır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.