EUS sınavı nedir

EUS sınavı nedir
ÖSYM, ilk defa yapılacak Eczacılık uzmanlık eğitimi giriş sınavı için bilgilendirme yazısı yayımladı.

2017-Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2017-EUS) hakkında Bilgilendirme

21 Ekim 2016 tarihli ve 29864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği hükümlerine göre üniversitelerin Eczacılık Fakültelerinde uzmanlık eğitimi görmek isteyenler için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2017-EUS) yapılacaktır.

Sınav, 24 Eylül 2017 tarihinde Ankara'da uygulanacak olup sınava başvurular, 13-21 Haziran 2017 tarihleri arasında alınacaktır. Sınava başvurmak isteyen adaylar için Kılavuz ile Aday Başvuru Formu başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr

İnternet adresinde yer alacaktır.

Sınavda, adayların mesleki bilgilerini ölçmeye yönelik 100 soru yer alacaktır. Sınav konuları ve konuların sınav sorularındaki yaklaşık oranı Ek'te yer alan Tablo' da sunulmuştur.

İlgililere önemle duyurulur.

Tablo: Sınav konuları ve konuların sınav sorularındaki yaklaşık oranı için tıklayınız

Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı
Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ya da Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (kısaca EUS), Türkiye'de eczacılık fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır.
 
Yılda 2 kez yapılması planlanmaktadır. Eczacılıkta uzmanlık eğitimlerine, merkezi olarak yapılacak eczacılıkta uzmanlık sınavı ile girilecektir. Tıpkı Tus ve Dus gibi Eczacılık dallarında uzman olmak isteyenlerin bu sınava girmesi ve başarılı olunması durumunda eczacılıkta uzmanlık eğitimi alması gerekecektir.
 
Uzmanlık Alanları
3 yıl süreli uzmanlık eğitimi verilmesi planlanan eczacılık branşları şu şekilde olacak:
 
Klinik Eczacılık
Fitofarmasi Eczacılığı

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.