Ettehiyyatü duası anlamı nedir

Ettehiyyatü duası anlamı nedir
Ettehiyyatü duası, kılınan bütün namazları ilk oturuşları ve son oturuşlarında okunmaktadır. Peki, Ettehiyyatü duası anlamı nedir, Ettehiyyatü duası en kolay nasıl ezberlenir, Arapça ve Türkçe yazılışı nasıldır detaylar yazımızın devamında.

Ettehiyyatü duası, dinimize kılınan her namazların ilk ve son oturuşlarında okunan bir duadır. Ettehiyyatü duası aynı zamanda "Tahıyyat Duası" olarak da bilinmektedir. Ettehiyyatü duası, Kuran-ı Kerim’de geçmediği için ayet değildir. Bu mübarek dua, Miraç Gecesi Allah’u Teala tarafından Peygamber Efendimiz’e iletilmiştir ve Cebrail (AS)'ın bu olaya dahil olmasıyla beraber ortaya çıkmıştır.

Aynı zamanda Şafi mezhebine göre Ettehiyyatü duası’nın okunuşu ve anlamı da merak edilenler arasındadır. İçeriğin en alt kısmında bu konu ile alakalı gerekli bilgiye de ulaşabilirsiniz.

İşte, Ettehiyyatü Duası hakkında bilinmesi gereken her şey…

Ettehiyyatü duası arapça okunuşu

tahiyyat-duasi.jpg

Ettehiyyatü duası Türkçe okunuşu ve anlamı

Ettehiyyatü Lillahi vessalavatü vettayyibatü. Esselamu Aleyke eyyühen nebiyyü ve rahmetullahi ve berekâtüh. Esselamu Aleyna ve ala ibadillahis salihin. Eşhedü enla ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulüh.

Ettehiyyatü duası Türkçe anlamı ise şöyledir;

Dil ile, beden ve mal ile yapılan bütün ibadetler Allah’a dır. Ey Peygamber! Allah’ın selâmı, rahmet ve bereketleri senin üzerine olsun. Selâm bizim üzerimize ve Allah’ın bütün iyi kulları üzerine olsun. Şahitlik ederim ki, Allah’tan başka ilah yoktur. Yine şahitlik ederim ki, Muhammed, O’nun kulu ve Peygamberidir.

Ettehiyyatü Duası en kolay nasıl ezberlenir

Ettehiyyatü duası, özellikle çocuklar tarafından kolay ezberlenebilen bir dua değildir. Bunun için birçok kişi bu duanın en kolay ezberlenme yöntemini merak etmektedir. Peki, Ettehiyyatü duası kolay nasıl ezberlenir?

Her duada olduğu gibi Ettehiyyatü duasında da kolay ezberleme yapmak için duası hem dinlemek hem de bir yerden aynı anda okumak gerekmektedir. Böyle günde en az 10 kez bu işlem gerçekleşirse duanın akılda kalması daha basit olacaktır.

Ettehiyyatü Duası fazileti (hikmeti) nelerdir

Ettehiyyatü duasının faziletleri de bu dua hakkında en çok merak edilen konuların başında gelmektedir. Peki, duanın hikmeti nelerdir?

Bir yere gittiğimizde selam verilmesi gerekmektedir. Normal olan budur… Ancak, Peygamber Efendimiz s.a.v, Miraç Gecesi Allah-u Teala’nın huzuruna vardığında ilk olarak Peygamber Efendimiz s.a.v değil de Allah selam vermiştir. Burada belirtilen hikmet ise şudur;

“Allah’ı Teala selam ve selametin bizatihi kendisidir. Biz bir insana selam verirken o aciz ve yaratılmış kişinin korkulardan, tehlikelerden kurtulması için Allah’tan yardım istiyoruz, Allah’a dua ediyoruz.”

11
3
5
1
2
3
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.