Ergenlik döneminin sağlıklı geçirilebilmesi için olumlu tutum ve davranışlar

Ergenlik döneminin sağlıklı geçirilebilmesi için olumlu tutum ve davranışlar
Ergenlik döneminin sağlıklı geçirilebilmesi için olumlu tutum ve davranışlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ergenlik dönemi insanlar için bir geçiş dönemidir. Bu dönem çocukluktan çıkış ve gençliğe geçiş anlamına gelir. Bazı fiziki, biyolojik ve psikolojik değişimler insan vücudunda ve hayatında meydana gelebilir. Bu durumlar genelde çok hassas durumlardır. Bu nedenle sağlıklı bir ergenlik için tutum ve davranışlar önem arz eder.

Ergenlik döneminin sağlıklı geçmesi için, aileye düşen görev çocuğu anlayışla karşılamak, ona doğal davranmak, alttan almak, dürüst olmak ve onun fikirlerine saygı duyarak hareket edip değerli olduğunu hissettirmektir. Bununla beraber sorunlarında destekçi olmak ve gerektiğinde de yardım etmektir.

357
358
357
357
357
357
358
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.