Enerji tasarrufu haftası ne zaman kutlanır

Enerji tasarrufu haftası ne zaman kutlanır
Enerji tasarrufu haftası ne zaman kutlanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Enerji, insanların en önemli ihtiyaçlarındandır. Enerjinin kullanım alanı çok geniştir. Isınmada, aydınlanmada, sanayide, ulaşımda kısacası hayatımızın her anında enerjiye ihtiyacımız vardır. Oysa enerji kaynakları sınırlıdır. Petrol, odun, kömür gibi doğal enerji kaynakları hızla azalmaktadır. Bunların yerine yenisini koymak mümkün değildir. Ülkemizin iklimi, güneş enerjisini kullanmaya elverişlidir. Güneş enerjisinden ısınmada yararlanılabilir. Güneş enerjisiyle sıcak su elde edilebilir.

Yurdumuzda her yıl Ocak ayının ikinci haftası, Enerji Tasarrufu Haftası’dır. Bu haftada halk, enerjinin önemi ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgilendirilir. Evimizde tükettiğimiz elektrik, su ve doğal gaz için para öderiz. Bunları tüketirken tutumlu olmazsak ailemizin ve ülkemizin bütçesi zarar görür, enerji kaynakları tükenebilir.

Biz de evimizde, oturmadığımız odanın lambasını söndürmeliyiz. Seyretmediğimiz zaman televizyonu kapatmalıyız. Suyu boşa akıtmamalıyız. Böylece enerji tasarrufuna katkıda bulunabiliriz.

  • Enerji tasarrufu, para tasarrufudur.
  • Enerji tasarrufu, enerjiyi verimli kullanmaktır.
  • Ülkene bir iyilik yap, lambayı söndür.
  • Kullanmadığınız elektrikli aletlerin fişlerini prizden çıkarın.
  • Oturmadığınız odalarda yanan ışıkları kapatın.
  • Kapı, pencere kenarlarında bulunan çatlak ver yarıkları kapatın.
  • İşiniz bittiğinde elektrikli cihazlarınızı düğmesinden kapatın

1
0
2
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.