e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi
E Okul öğrenci giriş sistemi ile sınav sonuçlarını ve ders saatlerini öğrenmek isteyen veliler ve öğrenciler doğru adresteler. E okul öğrenci giriş ekranı ile sınav sonuçlarını öğrenmek artık çok kolay. Veli Bilgilendirme Sistemine bu başlık altında...

e-Okul, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır.

Öğrenciler, veliler ve öğretmenler bu sistem üzerinden bir öğrencinin okula başlayıp bitirmesine kadar geçen süre zarfındaki bilgilerine, notlarına, devamsızlık durumuna bakabilmektedirler.

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi İçin Buraya Tıklayın

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının ilk dönem sonlarına yaklaşılırken sınav haftaları da geldi çattı. Sınav sonuçlarını e okul öğrenci giriş sistemi ile öğrenmek isteyen veliler ve öğrenciler doğru adresteler. Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapmak için izleyeceğiniz adımları sizler için derledik. E okul öğrenci girişini haberimizden yapabilirsiniz. İşte VBS giriş sistemi...

E-OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul girişi yapmak oldukça kolaydır. İlk yapmanız gereken yukarıda verdiğimiz bağlantıya tıklamanız. Daha sonra açılan sayfadaki 'öğrenci kimlik no' , 'Öğrenci okul no' ve yan tarafında çıkan resimdeki rakamları yazarak giriş tuşuna basmanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen ekranda öğrenciyi doğrulamak ve sorulan sorulara göre T.C kimlik no üzerindeki bilgileri girmeniz gerekecek. Bu işlemlerin ardından e-okul öğrenci sayfasına girişini tamamlamış oluyorsunuz.
 
E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.

E-OKUL İLE HANGİ SORGULAMALAR YAPILIR?

E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (LGS, İOKBS vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bkanalığı sunucularına girilmektedir.
 
E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum