E-okul TEOG sınav sonuçları, 8. sınıf Yerleştirme (YEP) puanı açıklandı mı?

E-okul TEOG sınav sonuçları, 8. sınıf Yerleştirme (YEP) puanı açıklandı mı?
TEOG sınav sonuçları milyonlarca öğrenci tarafından büyük bir sabırsızlıkla bekleniyor. (MEB) Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama geldi. TEOG sınav sonuçları ve 8. sınıf Yerleştirme (YEP) puanı, 29 Haziranda e-okul sisteminde açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu yayımlandı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan kılavuza göre, 8. sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, liselere yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek. Tercih işlemi bireysel olarak "https://e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacak.

Öğrenciler, yerleştirmede 25 okula kadar tercihte bulunabilecek. 8. sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, yerleştirmeye esas puanların (YEP) üstünlüğü esas alınarak yapılacak.

Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.

- Özel okullara kayıtlar

Özel okullar, TEOG kapsamında yapılan merkezi sistem ortak sınavlardaki derslerin tümünü veya bazılarını esas alarak kendi yönetmeliğine göre öğrenci alabilecek.

2016-2017 öğretim yılı için özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre, 30 Haziran-14 Temmuz arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacak ancak tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecekler. Ayrıca bu öğrenciler, okul değiştirmek isterlerse bu işlem nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyan öğrenciler için mümkün olabilecek.

Özel okullarda yüzde 100 burslu okutulacak öğrenciler, bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre yüzde 5'lik dilimden seçilerek yapılacak. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk yüzde 5'lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk yüzde 5'lik dilimden karşılayabilecekler.

"Özel Okula Kayıt Yaptıracağım Tercih Yapmayacağım" butonunu işaretlediği halde 9 Eylül'e kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacak.

- Açık öğretim kayıtları

Açık öğretim ortaokulu öğrencileri, kayıt kabul şartlarını taşımaları halinde, tercihlerini yerleştirme puanlarına göre yapacaklar. Öğrencilerin doldurdukları formu, MEB'in ilgili adresine 25 Temmuz'a göndermeleri gerekecek.

Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine yerleştirme işlemleri bu okulların giriş mevzuatı esas alınarak 22 Temmuz'da tamamlanacak. Ancak söz konusu okullara kayıt yaptıran öğrenciler, yerleştirme ve yerleştirmeye esas nakil tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşmeleri halinde önceki okul hakkından vazgeçmiş sayılacaklar.

- Tercih takvimi

Tercih işlemleri, "http://www.meb.gov.tr" veya "https://e-okul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 15-25 Temmuz arasında en geç saat 17.00'ye kadar yapılacak.

Yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemleri, 9-15 Ağustos, 19-23 Ağustos, 26-31 Ağustos tarihleri arasında 3 dönemde gerçekleştirilecek. Nakil işleminde 3 tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezi olarak yapılacak.

Mecburi ilköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda kaynaştırma yoluyla eğitim alacak öğrenciler, engel durumu ve özellikleri ile ikamet adresleri dikkate alınarak anadolu liseleri, anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik anadolu liseleri, çok programlı anadolu liseleri ile mesleki ve teknik eğitim merkezlerine her bir şubede 2 öğrenciyi geçmeyecek şekilde il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile şubelere dengeli bir şekilde yerleştirilebilecek.

YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, 8 Ağustos'ta "http://www.meb.gov.tr" ve "https://e-okul.meb.gov.tr" adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler, TC kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları "https://e-okul.meb.gov.tr" adresinde açıklanacak, sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacak. Ayrıca SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığıyla yerleştirme sonuçları bildirilecek.

Kılavuzu indirmek için tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.