Duyu organları ile yapabileceğimiz faaliyetler neler
Burun, koku alma duyusu organımızdır. Burnumuzla dışarıdan temiz hava alırız. Yeni pişen bir kekin, güzel bir çiçeğin, annemizin yaptığı güzel bir yemeğin kokusunu duyu organlarımızdan biri olan burun ile algılarız. Koku alma duyumuz sayesinde bazı zamanlar tehlikeden de korunuruz. Herhangi bir yerde bir şey yandığı zaman hemen kokusunu alır ve yangın tehlikesi var ise önlemimizi alırız.
Deri, dokunma duyusu organımızdır. Bir cismin sert ya da yumuşak, pürüzlü ya da pürüzsüz, sıcak ya da soğuk olduğunu duyu organlarımızdan biri olan derimiz ile algılarız. Derimiz, vücudumuzu çarpma, vurma gibi dış etkilerden de korur.
Dil, tat alma duyusu organımızdır. Dilimiz aynı zamanda konuşmamıza da yardımcı olur. Limonun ekşi olduğunu, baklavanın tatlı olduğunu, biberin acı olduğunu duyu organlarımızdan biri olan dil ile algılarız.
Göz, görme duyusu organımızdır. Gözlerimiz ile çevremizdeki güzellikleri algılayabiliriz. Bir çiçeğin veya gökkuşağının renklerini, tahtadaki yazıyı duyu organlarımızdan biri olan göz ile algılarız.
Kulak, işitme duyusu organımızdır. Kulağımız ile çevremizdeki sesleri rahatça duyabiliriz. Bir şarkının melodisini, bir müzik aletinin sesini, bir arabanın kornasını duyu organlarımızdan biri olan kulak ile algılarız.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.