Duygularımızı nasıl ifade ederiz

Duygularımızı nasıl ifade ederiz
Duygularımızı nasıl ifade ederiz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Duygularımızı mimiklerimizle, sözlerimizle ve davranışlarımızla belli ederiz. Bir insanın mutlu, kırgın, sinirli ya da üzgün olduğunu mimiklerinden, sözlerinden ya da davranışlarından kolaylıkla anlarız. İnsanlar karşı tarafa duygularını son derece güzel anlatırlar.

Yaşadığımız duygu durumuna göre tepkilerimizde değişiklik göstermektedir. Bu nedenle her duygu durumunun yüze yansıma şekli de farklıdır. Örnek verecek olursak eğer ; Sinirli ya da kızgın olan bir insandan o an yüzünün gülmesini bekleyemezsiniz. Yüz ifadeleri son derece keskin olurken konuşması da bir o kadar mesafeli ve soğuktur.

Tabii ki her insan duygularını aynı aktarmamaktadır. Bazı insanlar duygularını sadece davranışlarıyla aktarırlar. Bazıları ise sözleriyle. Herkesin duygularını yaşayış şekli farklıdır.

Duygu, bir kişi, bir şey, bir durum karşısında hissettiklerimizdir.

Duygularımızı nasıl ifade ederiz, konuşarak duygularımızı ifade edebiliriz.

Örnek: Birisine onu çok sevdiğimizi, ona karşı duygularımızı ifade edebiliriz. Davranışlarımızla duygularımızı ifade edebiliriz.

Örnek: Çok duygusal bir film izlediğimizde ağlayabiliriz, bu o filmdeki olan bir şeye çok üzüldüğümüzü gösterir.

1310
418
1178
237
255
260
1486
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.