Dünya turizm günü

Dünya turizm günü
Turizm, dünya genelindeki etkileşimde ve küresel ekonomide her geçen dönem daha fazla paya sahip oluyor. Ülke ekonomileri içinde de önemi bir yere sahip olan turizmin 1970 yılından beri küresel çapta kutlanan bir günü var.

Dünya Turizm günü ne zaman?

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) 1979 yılında İspanya'daki kongresinde aldığı karar doğrultusunda 1980 yılından itibaren 27 Eylül tarihi Dünya Turizm Günü olarak kutlanmaktadır.

UNWTO nedir

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü ya da kısaca Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ) (İngilizce: The United Nations World Tourism Organization (UNWTO)) sürdürülebilir ve evrensel olarak erişilebilir turizmin tanıtımından sorumlu Birleşmiş Milletler kuruluşudur.

UNWTO, Birleşmiş Milletler tarafından turizmi geliştirmek ve teşvik etmek için görevlendirilmiş uluslararası bir örgüttür. Örgüt, 23 Aralık 2003 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 58/232 sayılı kararıyla Birleşmiş Milletler özel teşkilatı statüsüne kavuşmuştur.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum