Dünya tiyatro günü ne zaman kutlanır

Dünya tiyatro günü ne zaman kutlanır
Dünya tiyatro günü ne zaman kutlanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya Tiyatro Günü 1961'de Uluslararası Tiyatrolar Birliği tarafından ilan edildi. Her yıl 27 Mart günü ITI merkezleri ve dünya çapında tiyatro grupları tarafından kutlanmaktadır. Pek çok ulusal ve uluslararası etkinlik kutlamalarda yer almaktadır.

Tiyatro, çok eski çağlardan beri ilgi gören bir sanat dalıdır. Tiyatro, düşüncelerin yayılmasında önemli rol oynar. İnsanları düşünmeye yöneltir. Bilgi, görgü ve kültürü geliştirir. Toplum içinde ince davranmayı, dinlemeyi, anlamayı, insanları sevmeyi öğretir. Dilimizi geliştirir, geleneklerimizi yaşatır. Bütün bu özellikleriyle tiyatro insanlara iyiyi, güzeli ve doğruyu öğreten bir okuldur. Her yıl 27 Mart günü, Dünya Tiyatrolar Günü olarak kutlanır. Tiyatro sevgisi küçük yaşlarda başlar. Bu nedenle çocuk tiyatroları açılmıştır. Çağdaş ve kültürlü olmak için tiyatro izlemeyi alışkanlık hâline getirelim.

14
10
3
0
2
0
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.