Divân-ı Hümâyun üyelerinden nişancı, kaptanıderya ve yeniçeri ağasının görevleri nelerdir

Divân-ı Hümâyun üyelerinden nişancı, kaptanıderya ve yeniçeri ağasının görevleri nelerdir
Divân-ı Hümâyun üyelerinden nişancı, kaptanıderya ve yeniçeri ağasının görevleri nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Divân-ı Hümâyun üyelerinden nişancı, kaptanıderya ve yeniçeri ağasının görevleri nelerdir

Ödev cevabı kısaca : Divân-ı Hümâyun üyelerinden nişancı, kaptan-ı derya ve yeniçeri ağasının görevleri şu şekildedir:
Nişancı: Devletin yazılı belgelerini düzenler. Tımar sistemiyle ilgili işleri yürütür.
Kaptanıderya: Donanmanın başkomutanıdır. Denizle ilgili işlerden sorumludur.
Yeniçeri ağası: Yeniçeri birliklerinin lideridir. İç güvenliği sağlar ve askeri disiplini korur.
Bu üyeler, Osmanlı Devleti’nin yönetiminde önemli roller üstlenirlerdi.

Nişancı: Osmanlı Devleti'nin yazılı belgelerini düzenlemek, resmî evrakları imzalamak, fermanları kaleme almak gibi yazılı işlerle ilgilenirdi. Ayrıca savaşlarda, antlaşmalarda ve barış görüşmelerinde devletin yazılı temsilcisi olarak da görev yapardı.
Kaptan-ı Derya: Osmanlı Donanması'nın en üst komutanıydı. Denizcilik faaliyetlerini yönetir, donanmanın hazırlığını sağlardı. Savaş zamanlarında deniz savaşlarını yönetir, barış zamanlarında ise korsanlıkla mücadele eder ve ticaret yollarını korurdu.
Yeniçeri Ağası: Yeniçeri Ocağı'nın başındaki komutandır. Yeniçerilerin eğitiminden ve disiplininden sorumludur. Ayrıca saray muhafızlığı ve hükümet binalarının korunmasından da sorumludur.

1
0
1
0
2
2
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.