Dinler tarihinin tanımı, konusu ve metodu

Dinler tarihinin tanımı, konusu ve metodu
Dinler tarihinin tanımı, konusu ve metodu nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dinler tarihi; tüm dinlerin tarihini inanç, ibadet, ahlak sistemlerini ve dinî kurumlarını inceleyen bir bilim dalıdır. Mensubu bulunan veya bulunmayan geçmişte veya günümüzde yaşayan tüm dinler Dinler Tarihi'nin konusunu oluşturur.

Dinler tarihi, normatif bir bilim dalı değildir; bu özelliği nedeniyle kural koyucu, tanımlayıcı, savunmacı ve yargılayıcı bir niteliğe sahip değildir.

Dinler tarihi, dinleri tarafsız bir şekilde oldukları gibi tasviri (betimleyici) bir yöntemle, duygular ve ön yargılardan bağımsız bir şekilde ele alıp inceler. Dinleri mukayese ederken onları hak, batıl, doğruluk, yanlışlık ve üstünlük bakımından değerlendirmeye tabi tutmaz. Bu yönüyle bir dinin savunmasını yapan kelam ilminden ayrılır.

0
2
10
1
2
2
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.