DGS yerleştirme sonuçları

DGS yerleştirme sonuçları
2019-DGS yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 04 Eylül 2019 tarihinde saat 16.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler.

Dört yıllık üniversite tercihleri yapan öğrenciler artık DGS sonuçları için beklemeye başladı. 28 Ağustos 2019 tarihinde sona eren tercih işlemlerinde eğitim hayatına devam etmek istediği fakülte ve bölümleri yazan öğrenciler yerleştirildikleri üniversiteye kayıtlarını gerçekleştirecek. Öğrenciler DGS tercih sonuçlarını https://ais.osym.gov.tr/ adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

Yerleştirme Sonuçları
2019-DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler
2019-DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar
 

İlgili Haberler

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum