Destekleme kursları 31 Ağustos’ta açılacak

Destekleme kursları 31 Ağustos’ta açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin bir genelge yayımladı.

Yeni açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunun belirtildiği genelgeye göre Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumları istemeleri hâlinde 17 Ağustos’tan itibaren uzaktan eğitim yoluyla tüm kademe ve sınıf düzeylerinde öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yönelik program uygulamasına başlayabilecek. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı 31 Ağustos’tan itibaren başlayacağı için resmi ve özel okulların tamamı bu tarihten itibaren uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yönelik program uygulamasına başlayacak.

2020-2021 ders yılına ilişkin öğretim programlarının işlenmesine Bakanlıkça yapılacak planlama doğrultusunda 21 Eylül’den itibaren başlanacak. Öğretmenler, mesleki çalışmalara 24 Ağustos’ta görev yaptıkları eğitim kurumlarında başlayacak. Okul öncesi ile ilkokul 1’inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 21-25 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde işletmelerde beceri eğitimleri, 21 Eylül’den itibaren başlayacak. Resmi ve özel eğitim kurumları, 8 ve 12’nci sınıf öğrencileriyle mezunlara yönelik olarak, 31 Ağustos 2020-6 Haziran 2021 tarihleri arasında destekleme ve yetiştirme kursları açabilecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
8
0
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.