Dâru’l-Erkam ve Erkam b. Ebi’l-Erkam (r.a.) hakkında bir araştırma yapınız

Dâru’l-Erkam ve Erkam b. Ebi’l-Erkam (r.a.) hakkında bir araştırma yapınız
Dâru’l-Erkam ve Erkam b. Ebi’l-Erkam (r.a.) hakkında bir araştırma yapınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Dâru’l-Erkam ve Erkam b. Ebi’l-Erkam (r.a.) hakkında bir araştırma yapınız

Ödev cevabı kısaca : Dâru’l-Erkam, İslam'ın erken dönemlerinde Müslümanların toplandığı ve dini eğitim aldığı bir mekândır. Erkam b. Ebi’l-Erkam ise bu mekânın sahibi ve İslam'ın ilk dönemlerinde aktif bir şekilde faaliyet gösteren bir sahabedir. Hz. Muhammed'in öğrencilerine dini bilgiler verdiği ve Müslümanların toplandığı Erkam'ın evi, İslam'ın yayılmasında önemli bir rol oynamıştır.

Hz. Erkam bin Ebi’l-Erkam (r.a.), İslam’ın ilk müşerref olan sahabilerinden biridir. İslam’ın ilk çileli günlerinde fedakârlıktan çekinmeyen Hz. Erkam, Re­sû­lul­lah ve diğer sahabilerle birlikte Medine’ye hicret etmiştir. Hz. Peygamber onu Hz. Ebû Talha (r.a.) ile kardeş yapmış ve huzur ve sükûn içinde yaşaması için Benî Züreyk semtinde bir parça arazi vermiştir. Hz. Erkam, İslam’la şereflenmiş ve birçok kişinin İslam’a girmesine vesile olmuştur. O, İslam’ın ilk zamanlarında büyük fedakârlıklar yapmış, Bedir, Uhud, Hendek ve Hayber gibi gazalara katılmıştır. Hz. Erkam, takva sahibi bir kişiydi ve bütün vaktini ibadet ve taatle geçirirdi. Hz. Ömer, onun takvadan nasibini almış biri olarak, “Ben Erkam’dan daha fazla, Allah’tan korkan birisini görmedim!” demiştir. Hz. Erkam, İslam’ın yayılmasına büyük katkı sağlamış ve İslam’ın ilk yıllarında önemli bir rol oynamıştır. Ebedî âleme göçtüğünde 83 yaşındaydı ve uzun bir ömre mazhar olmuştu.

31
31
31
31
31
31
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.