Dabbet-ül Arz ile ilgili ayetleri

Dabbet-ül Arz ile ilgili ayetleri
Kur'an-ı Kerim'de Dabbet-ül Arz ile ilgili ayetler hangileridir, Dabbet-ül Arz ile ilgili ayetler hangi surelerde var bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dabbet-ül arz Kur'an-ı Kerim'de geçen kıyamet alametlerinden biridir. Dabbe kelimesi anlamı itibari ile " canlı hareket eden" anlamına gelmektedir. Dabbet-ül arzın ne olduğuna dair İslam alimleri günümüzde hala tartışmaktadır. Dolayısıyla kıyamet alametlerinden biri olan Dabbet-ül arz her şey olabilir. Hadis-i şeriflerde belirtildiği üzere dabbet-ül arz ortaya çıkmadan kıyamet kopmayacaktır.

Neml Suresi, 82. ayet: O söz, başlarına geldiği zaman, onlara yerden bir Dabbe çıkarırız; o da, insanların Bizim ayetlerimize kesin bir bilgiyle inanmadıklarını onlara söyler.

Allah Resulu Dabbet-ül arz ile ilgili bizlere şu hadisi buyurmuştur;

"Üç şey vardır ki onlar çıktığı vakit önceden inanmayan veya îmânıyla bir hayır kazanmayan kimseye, artık îmânı fayda vermez. Bunlar; Güneş’in battığı yerden doğması, Deccâl ve Dâbbetü’l-Arz’dır​​​​​​.  Bu hadis-i şeriften anlaşılacağı üzere deccal ile birlikte ahir zamanda Dabbet-ül arz da ortaya çıkacaktır.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.