Covid-19 durumu olan 2020 YKS adaylarının dikkatine

Covid-19 durumu olan 2020 YKS adaylarının dikkatine
ÖSYM 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde uygulanacak YKS girecek adaylarla ilgili önemli bir açıklama yayınladı.

27-28 Haziran 2020 tarihlerinde uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2020-YKS) girecek adaylardan;

  •  Kesin Covid-19 tanısı olan adaylar,
  • Kesin Covid-19 tanısı ile tedavisi tamamlanıp sonrasındaki karantina sürecinde olan adaylar,
  • Kesin Covid-19 vakası ile temasından dolayı karantina sürecinde olan adaylar,
  • Covid-19’u düşündürecek şikâyetleri olan adaylar

Başkanlığımız tarafından sınav merkezlerinde hazır bulundurulan Yedek Sınav Binalarında ayrı sınav salonlarında sınava alınacaklardır.

Bu durumdaki adayların, durumlarını ayrıntılı olarak anlatan ekteki Genel Amaçlı Dilekçe’yi doldurarak belgeleri ile birlikte yks2020@osym.gov.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Genel Amaçlı Dilekçe Örneği

KOVİD-19 DURUMU OLAN ADAYLAR AYRI BİNALARDA SINAVA ALINACAK
Kovid-19 durumu olan adaylar tüm sınav merkezlerinde hazırlanan yedek binalarda ayrı salonlarda sınava alınacak. Kovid-19 tanısı konulmuş adaylar, tedavisi tamamlanıp karantina sürecinde olan adaylar, Kovid-19 vakasıyla teması olup karantina sürecinde olan adaylar ve Kovid-19 şüphesi olan adayların sınavdan önce bu durumlarını ÖSYM Başkanlığına iletmeleri gerekiyor. Bu durumdaki adaylar yedek sınav binalarında ayrı salonlara atanacak, yeni atandıkları bu binalarda ayrı salonlarda sınava girecekler, ilk atandıkları sınav binasına gitmeyecekler. YKS sonuçları, 28 Temmuz 2020'de açıklanacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

3
1
0
0
0
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.