Cömertle nekesin (cimrinin) harcı birdir

Cömertle nekesin (cimrinin) harcı birdir
Cömertle nekesin (cimrinin) harcı birdir atasözünün anlamı, parayı kullanma biçimi, onun niteliğini değiştirmez anlamında bir sözdür.

Cömert ve cimri kelimesi birbirine ne kadar zıt olsa da bu iki tip insanın düştüğü durum aynıdır. Cömert kimse parasını paylaştığı için ve malın iyisini aldığından dolayı çok para harcar ve malları tükenir yoksul bir yaşam sürmeye başlar. Cimri insan ise parasını harcamaya korktuğundan dolayı varlık içinde yokluk çeker.

Temel gereksinmelerin karşılanması için yapılan harcamalarda cömert de cimri de aynı parayı öder. Cimri, ucuz diye bir şeyin kötüsünü alır, ama aldığı kısa sürede kullanılmaz duruma geldiği için yenisini almak zorunda kalır. Cömert ise çok para ödeyip her şeyin iyisini alır. Sonuç olarak cömert de cimri de aynı parayı ödemiş olurlar.
* Nekes: Cimri
* Hare: Gider, masraf

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.