Çıkmadık canda umut vardır

Çıkmadık canda umut vardır
Çıkmadık canda umut vardır atasözünün anlamı, eceli gelmeyen kimsenin, ölümcül hâlde de olsan canı çıkmadığı sürece iyileşeceğinden umut kesilmez.

İnsanlar ne zaman öleceği hakkında en ufak bir bilgi sahibi değildir. Kişi kötü bir hastalığa yakalansa bile hayatta olduğu sürece, iyileşeceğine dair her zaman bir umudu olmalıdır. Aynı şekilde bir işimiz kötü de gitse onu yoluna koyabilmek için hayatta olduğumuz sürece umudumuzu kesmemeliyiz.

İnsanların ölümü ve dirilişi Yüce Allah'ın takdirine bağlıdır. Bu bakımdan eceli gelmeyen kimsenin, ölümcül hâlde de olsan canı çıkmadığı sürece iyileşeceğinden umut kesilmez.

İşlerimiz içinde durum böyledir. Kötü giden, felâkete uğrayan işlerin yok olma kertesine gelmiş de olsa düzelmeyeceğini kim söyleyebilir? Yüce Allah`tan hiçbir durumda umut kesilmez.

4
3
2
2
4
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.