Çiğnemeden yutulmaz

Çiğnemeden yutulmaz
Çiğnemeden yutulmaz atasözünün anlamı, çalışmadan yaşamak olmaz. En kolay iş dahi emek harcamayı gerektirir. Ağza kadar gelen nimetten yararlanmak için bile çiğnemek gibi bir çalışma ister.

Çiğnenmeden yutulmaz atasözünün anlamı

Çalışmadan yaşamak mümkün değildir. En kolay iş bile bir emek harcamayı gerektirir. Ağıza alınan lokmayı bile çiğnemek gibi bir çalışma ile yutmamız mümkün olur. Çalışmadan yaşamak mümkün değildir. En kolay iş bile bir emek harcamayı gerektirir. Ağıza alınan lokmayı bile çiğnemek gibi bir çalışma ile yutmamız mümkün olur.

Herhangi bir işte başarıya ulaşmak için gerekli emek ve sermayenin harcanması gerekir. Aksi takdirde zararlı sonuçlar ortaya çıkabilir. Nitekim insan da çiğnemeden yuttuğu lokmadan zarar görür. Herhangi bir hususta başarıya ulaşmak için gerekli çalışmanın yapılması gerektiğini vurgulamak için söylenir.

Yaptığımız her iş emek harcamamızı ve çaba göstermemizi bekler. Ağzımıza atacağımız bir nimet bile çiğnemeden yutulmaz ve onu yemek için bile bir çaba sarf ederiz. Yani işin küçüğü veya büyüğü olmaksızın hepsine çaba göstermemiz gerekir.

Çiğnenmeden yutulmaz TDK anlamı nedir

Her iş emekle yapılır anlamında kullanılan bir söz.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
1
2
0
1
1
104
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.