Çevre koruma haftası ne zaman kutlanır

Çevre koruma haftası ne zaman kutlanır
Çevre koruma haftası ne zaman kutlanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlk kez 1970’de ABD’de Stanford Üniversitesinde sonra 1972’de ABD-Stocholm’de BM İnsan Çevre Konferansının toplandığı gün çevre günü oldu. Bizde de 1991’de Çevre Bakanlığı tarafından kuruldu.

Haziran ayının ikinci haftası Çevre Koruma Haftası’dır. Haftanın amacı, insanlarda çevre koruma bilinci oluşturmaktır. İçinde yaşadığımız ortam bizim çevremizdir. Evimiz, sokağımız, okulumuz, mahallemiz, köyümüz, kasabamız, şehrimiz yaşadığımız çevredir. Hem kendimizi hem de bizden sonra aynı yerde yaşayacakları düşünerek çevremizi korumalıyız.

İnsanlar, temiz ve iyi korunmuş bir çevrede sağlıklı, mutlu yaşarlar. Sağlıklı yaşamak ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için hava, su ve toprağı temiz tutmalıyız. Çevremizin temizliği için doğaya zarar veren atıkları ve çöpleri rastgele atmamalıyız. Çevremizi temiz tutmanın önemli bir vatandaşlık ve insanlık görevi olduğunu unutmamalıyız. Bize düşen görev, çevremizdeki bitkileri ve hayvanları korumak, çevreyi kirletmemektir. İçinde yaşadığımız çevreyi bizden sonraki kuşaklara en iyi şekilde bırakmaktır. Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile olur.

3
1
0
1
3
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.