Cemaatle kılınan namazın önemi nedir

Cemaatle kılınan namazın önemi nedir
Cemaatle namaz kılmanın önemi Müslümanların mutlaka bilmesi gereken konuların başında gelmektedir. Peki, cemaatle namaz kılmanın önemi nedir? Neden Cemaatle namaz kılınmalı?

Namaz kılmak dinimizin direğidir. Tek başına veya cemaatle kılınan namazın sevabı büyüktür. Allah resulü tarafından emredilen namaz Müslümanlar için çok önem teşkil eder. Tek başına kılınan namazdan çok cemaatle kılınan namazın sevabı yirmi beş derece daha faziletli olduğu bildirilmektedir.

Çok eski yıllardan beri Allah resulü cemaate namaz kıldırmıştır. Bu sayede birçok kişinin daha fazla sevap almasına vesile olunmuştur. Evde kılınan namaz çok sevap iken cami de cemaat ile kılınan namazın sevabı daha çoktur. Bu sebepten dolayı Peygamber efendimiz buyurur ki, cemaatle namaz kılınız olmuştur.

Cuma Namazı Cemaat İle Kılınır

Her hafta Cuma günleri İslam eleminin en mübarek günüdür. Öğle namazı vaktinde kılınana Cuma namazı ise erkeklere farz olup cemaat ile kılınması gerekir. Hastalığı sebebi veya bazı önemli engelleri olanlar ise evde tek başlarına Cuma namazını kılabilirler. Asıl önemli olan Cuma namazının camilerde cemaat ile birlikte kılınmasıdır. Cami dışında erkeklerden oluşan kalabalık cemaat varsa orada da Cuma namazı kılınabilir.

Cemaat İle Kılınan Namaz Vakitleri

Cuma namazı cemaatle kılınması gerekirken, sabah namazları da cemaatle kılınırsa çok büyük sevap kişilere işlenir. Sabah namazında cemaatte olan her kişi bütün geceyi namaz kılmış kadar sevabına nail olmaktadır. Saflar halinde kılınan namazın değer çok büyük ve anlamlıdır. Ayrıca yatsı namazı da cemaatle kılınırsa kişi gece yarısına kadar namaz kılmış kadar sevap almaktadır. Kısacası cemaat ile kılınan tüm namazlar faziletli ve bol sevaplıdır. Vakit bulundukça veya cemaat ortamı yaratarak namaz kılmak sevapların en büyüğüdür.

Toplu Kılınan Namazın Erdemi

Tek başına namaz kılan bir kişi birkaç bireyle birlikte namaz kılarsa onların sevabınız da alarak Allah katında iyi bir mertebeye oturur. Kılınan namazda cemaat sayısı ne kadar fazla olursa o kişi sayısı kadar bireylere sevap yazılır. Cemaatin en ön safında bulunmak çok faziletlidir. İki ya da daha fazla Müslüman evde veya camide saf tuttuklarında birden fazla sevabın nasibini alırlar. Birden fazla kişi tarafından kılınan namazın değeri Allah katında önemi çok büyüktür.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.