Çayır biyomunun genel özellikleri nelerdir

Çayır biyomunun genel özellikleri nelerdir
Çayır biyomunun genel özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Biyomlar bazı populasyonların bir arada yum içinde yaşadığı canlılık faaliyetlerinin sürdüğü alanlardır. Çayır biyomları da bu biyomlardan biridir. Çayır biyomlarında toprak özellikleri, iklim çeşitliliği ve yeryüzü şekilleri abiyotik faktörler olarak etkili olmaktadır. Çayır biyomlarında biyotik faktörler de bulunur.

Çayır biyomları yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlı olan bölgelerde, humuslu topraklarda gerçekleşmektedir. Çayırlar iklim özelliklerinin bu şekilde olduğu, toprak özelliklerinin de humuslu olduğu bölgelerde bulunmaktadır. Çayır biyomlarında tarla türleri yayılım göstermektedir. Kurak bölgelerde yaşamaya adapte olmuş canlılar yoğunluk göstermektedir. Yazları sıcak ve kurak olması, kışları da soğuk kuraklığının yaşanması çayır biyomlarının oluşumunu etkiler.

6
4
1
1
1
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.