Camiler ve Din Görevlileri Haftası ne zaman

Camiler ve Din Görevlileri Haftası ne zaman
Camiler ve Din Görevlileri Haftası ne zamana denk geliyor? İşte detaylar...

1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, 1986 yılında ilk kez 1-7 Ekim tarihleri arasını içeren ekim ayının ilk haftasını Camiler Haftası olarak ilan etmişti. O günden itibaren ekim ayının ilk haftasında 1-7 Ekim tarihleri Camiler Haftası olarak kutlanmıştı.

2003 yılında ise Camiler Haftası' na Din Görevlileri de eklenerek ismi Camiler ve Din Görevlileri Haftası haline geldi.

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda "Cami, Şehir ve Medeniyet" konusunun ele alınması kararlaştırıldı. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde, bu konu tema olarak işlenecek.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş; ''İslam medeniyeti cami merkezli bir medeniyettir. Camiler, İslam toplumunun hayâtiyetini devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyulan târihî birikimi ve tecrübeyi yansıtan toplumsal birer bellek hüviyetindedir.'' diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada; 

'Başkanlığımızca, mezkûr çerçevede toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olması amacıyla 2017 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda “Cami, Şehir ve Medeniyet” konusunun ele alınması kararlaştırılmıştır.

Hafta boyunca yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklerle İslam tarihi ve medeniyetindeki yeri ve önemi göz önünde bulundurularak camilerin sevgi, bilgi ve birlik mekânı olduğuna dikkat çekilecek, camiyi dînî, toplumsal ve mîmârî yönü ile hayatın merkezine, şehrin kalbine taşımanın önemi üzerinde durulacak, böylece camilerimizin tarihte yüklendikleri misyonun tekrar canlandırılmasına katkı sağlanacaktır.' ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.