Çalma elin kapısını çalarlar kapını

Çalma elin kapısını çalarlar kapını
Çalma elin kapısını çalarlar kapını atasözünün anlamı, kişi hayatında bilerek ve isteyerek kimseye kötülük yapmamalıdır. Böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde ,günün birinde benzer olumsuzlukları yaşaması muhtemeldir" anlamında bir söz.

İnsanlara kötülük yapmayı kararlaştırmadan önce iyi düşünmelidir. Kötülük, kötülüğü doğurur. Bundan dolayı kimseye kötülük yapılmamalıdır. Yoksa aynı kötülüğü onlarda sana yaparlar.

"Men dakka dukka" şeklindeki Arap atasözünün Türkçeye uyarlanmış şeklidir. Kişiler ettiklerini bulurlar. Baş­kaları hakkında kötü konuşan veya onlara kötülükte bu­lunan kişiler, gün gelir aynı hareketlere maruz kalırlar. Dünyada her şey karşılıklıdır. Biz iyi olursak, bize de iyi davranılır. Kötülük ile iş görürsek kötülük buluruz.

Kişi hayatında bilerek ve isteyerek kimseye kötülük yapmamalıdır. Böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde, günün birinde benzer olumsuzlukları yaşaması muhtemeldir. Kötülük yapanlara iyilikle karşılık verildiği sık rastlanan bir durum değildir. Başkalarına kötülük edenler, bu davranışı yaparken birilerinin de kendilerine aynı şeyi yapabileceğini düşünerek yaptıklarından vazgeçmeleri gerekir.

2
3
2
3
3
3
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.