Boşboğazı cehenneme atmışlar, odun yaş (az) diye bağırmış

Boşboğazı cehenneme atmışlar, odun yaş (az) diye bağırmış
Boşboğazı cehenneme atmışlar, odun yaş (az) diye bağırmış atasözünün anlamı, boşboğaz, çenesi düşüğün biridir. En umulmadık yerde ille densizce bir şey söyleyecektir.

İnsanlar içlerinden söylemeyi ne geçiriyorlarsa geçirsin hepsi söylenmez. Kişi konuşmadan önce söyleyeceği sözü düşünüp ona göre ağzını açmalıdır. Eğer ki söyleyeceği söz yersiz olursa toplum tarafından dışlanıp, sevilmeyebilir. Fakat çenesi düşük insanlar bu gibi zor durumları asla düşünmez ve olur olmadık her yerde konuşup, gereksiz şeyler söylerler.

Boşboğaz, yerli yersiz konuşan, çenesi düşük olan, gereksiz konuşan kişilere denir. Adamı cehenneme atacaklar odun yaş yanmıyor ya da odun az fazla ısınamıyorum diyecek. Varmı böyle bir şey! Boşboğaz işte nerede nasıl konuşacağını bilmez, gereksiz cümleler kurar. Bu tür insanlar başınıza bela açabilir.

286
59
19
9
10
7
22
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.