Boş laf (lakırdı) karın doyurmaz

Boş laf (lakırdı) karın doyurmaz
Boş laf (lakırdı) karın doyurmaz atasözünün anlamı, bir gayret göstermeden, bir yatırım yapmadan yalnızca boş sözlerle başarı elde etmek mümkün değildir anlamında bir söz.

İnsan sadece sözü ile belirli bir yere gelemez, istediği amaca ulaşamaz. Özü olmayan, boş ve yararsız sözlerle hiçbir işi başaramaz ve hiçbir şeyin üstesinden gelemez. Sadece boş sözlerle bir başarı elde etmek mümkün değildir.

 Bir gayret göstermeden, bir yatırım yapmadan yalnızca boş sözlerle başarı elde etmek mümkün değildir. Boş sözün insana hiçbir faydası olmaz.

Böyle lakırdılar­dan ne iyi bir sonuç alınabilir; ne de o sonuç işe yarar. Söz incelikle doğru ve tutarlı söylenmeli, sonra da hareket ve çalışma ile desteklenmelidir. Aksi takdirde hiç kimse yal­nızca konuşmak, atıp tutmakla bir iş başaramaz.

96
4
400
3
3
0
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.