Borç iyi güne kalmaz

Borç iyi güne kalmaz
Borç iyi güne kalmaz atasözünün anlamı, borcu ilk fırsatta ödemek gerektir. Erteleyip durmak yanlıştır. Çünkü gelecek günlerde eliniz daha dar olabilir; borç da gittikçe büyür. Üstelik siz, sürekli bir borç üzüntüsü çekersiniz.

Borç, insanın belini büker, ona sürekli sıkıntı çektirir. Borcu ilk fırsatta ödemek gerekir. Erteleyip durmak yanlıştır. Çünkü gelecek günlerde eliniz daha dar olabilir; borçta gittikçe büyür. Üstelik insan, sürekli bir borç üzüntüsü çeker.

Borçlu olan, borcunu hemen ödemenin yollarını aramalıdır. "Elim genişleyince, ileride öderim" diye düşünmesi son derece sakıncalıdır. Çünkü gelecek günlerin ne göstereceği belli olmaz. Eli daha da darlaşabilir. Dolayısıyla borcunu ödemesi güçleşir, gün geçtikçe de borcu artar.

Borç insanın sırtında bir yük gibidir. Bu yüzden bir an önce borcunu ödeyerek kendini bu yükten kurtarmayı arzulayan insanlar bu atasözümüzden esinlenerek daha fazla çalışır, kendini daha fazla yorar ve mümkün olan en kısa sürede borcunu kapatır.

Borçlu olmak insanların omuzuna yük olmaktan farksızdır. Kendisini zorda sıkıntı da hissederek bunalımda görür. Borcunu ödemek ise insana rahatlık huzur getirir. Sıkıntılarını aşarak başını yastığa koyduğunda rahat uyku çeker. Yiğit sözünün eri insan borcu varsa vakti zamanında öder. Borç namustur, şereftir, onurdur. Yiğit insanın asla kaybedemeyeceği değerlerdir.

53
7
1
1
3
18
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.