Bitli (kurtlu, çürük) baklanın kör alıcısı olur

Bitli (kurtlu, çürük) baklanın kör alıcısı olur
Bitli (kurtlu, çürük) baklanın kör alıcısı olur atasözünün anlamı, kötü, işe yaramaz nesnelerin, bunlardan anlamayan isteklileri olur.

Değersiz, işe yaramaz, kötü şeylerin de müşterisi olur. Onları kimileri anlamadığı, kalitesini bilmediği için alır; kimileri de kendileri bakımından bizim kavrayamadığımız bir değer ifade ettiği için alır.

Bu dünyada her çeşit malın alıcısı bulunur. Çünkü insanların beğenisi ve seçme seviyesi eşit değildir. Bundan dolayı "malım kötü, alıcı bulunmaz" dememelidir. Kötü, işe yaramaz nesnelerin, bunlardan anlamayan istekleri her zaman olur. Bozuk, işe yaramayan, gösterişi olmayan şeylere ta­lip olanlar genellikle bunlardan anlamayanlardır.

Bir iş veya nesnenin el değiştireceği vakit onu araştırmadan üstlenecek kişiler olabildiği gibi karşısındakine kıyme­tinden daha yüksek göstermeye çalışanlar da bulunabi­lir. Bu durumda her iki tarafın aldanmaması için iş ve­ya nesnenin kalitesine bakılmak gerekir.

Üretimin kalitesiz olduğu durumlar ile bir alışverişte bilmeden aldanmış kişiler hakkında söylenir.

369
140
2
8
1
0
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.