Birleşmiş Milletler Günü hakkında güzel sözler

Birleşmiş Milletler Günü hakkında güzel sözler
Birleşmiş Milletler Günü hakkında güzel sözlerden örnekler vereceğiz.
  • En kötü barış, en iyi savaştan iyidir.
  • Birlikten güç doğar.
  • Birleşmiş Milletler barışı ve güvenliği sağlayarak insanlığa hizmet eder.
  • Adam adama, ulus ulusa gereklidir.
  • Ülkeler birlik ve beraberlikle kalkınabilirler.

Şuna kaniim ki, eğer devamlı barış isteniyorsa, kişilerin durumlarını iyileştirecek milletlerarası tedbirler alınmalıdır. Dünya vatandaşları haslet, açgözlülük ve kinden uzaklaşacak şekilde eğilmelidir. Atatürk

İnsanları mutlu edecek tek araç, onları birbirlerine yaklaştırarak onlara birbirlerini sevdirerek, karşılıklı maddi, manevi gereksinmeleri sağlamaya yarayan davranış ve çabadır
Atatürk İnsanları mutlu edeceğim diye onları birbirlerine boğazlatmak insanlık dışı ve son derece teessüfe şayan bir sistemdir.

Atatürk Türkler, bütün medeni milletlerin dostlarıdır. Memleketler çeşitlidir ama, medeniyet birdir ve bir milletin ilerlemesi için de bu biricik medeniyete iştirak etmek lâzımdır.
Atatürk Dünyada ve dünya milletleri arasında sükûn ve iyi geçim olmazsa, bir millet kendisi için ne yaparsa yapsın huzurdan mahrumdur.
(Sokrates) Kıtalararası düşünmeye alışın artık.

(Alexander Hamilton) Başkalarına yararlı olmayanda hayır yoktur! İnsanların hayırlısı, onlara yararlı olmaya çalışan kimsedir. Birleşmiş Milletler barışı ve güvenliği sağlayarak insanlığa hizmet eder.

Adam adama, ulus ulusa gereklidir. Milletler ancak birlik ve beraberlikle kalkınabilirler. En kötü barış, en iyi savaştan iyidir. Birlikten güç doğar.

Etiketler :
1
0
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.