Birgün su içeceğin çeşmeye çamur sıçratma

Birgün su içeceğin çeşmeye çamur sıçratma
Birgün su içeceğin çeşmeye çamur sıçratma atasözünün anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bazı insanlar ihtiyaç duyduğu şeyleri veya kişileri işi sürdüğü müddetçe önemser, değer verir. Ancak işi bittiğinde o şeyleri bir kenara atar, o kişileri de ne arar ne de sorar. İnsan hep çıkar peşinde koşmamalı, o an gereksiz diye bazı şeyleri değersiz görmemelidir, Kişinin kendisine, kimin, neyin ne zaman ihtiyacı olacağı hiç belli olmaz.

Kimi insanlar yaratılış itibariyle onlara sunulan nimetleri kullandıktan sonra, sanki kullanmamışçasına kötülerler ve üstüne üstelik kimsede kullanmasın diye ellerinden geleni yaparlar. Bunu habersiz yada farkında olmadan yapmasının dışında bilinçli olarak yapan erdemsiz insanlar bilmezler ki kendi kendilerine, kaynaklarını tüketiyorlar! Bunun farkına varırlar ancak gelecek süreçte aynı şansı yakalamaları daha sıkıntılı bir hal alır.

40
11
9
10
11
88
57
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum